SİVAS / AKINCILAR - Akıncılar İlkokulu

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin Şubat ayı kazanımı olan kültürel ögelerimiz kapsamında çocuklara 'Barış Manço' dan bahsedildi. Sanat etkinliği yapıldı, şarkıları dinletildi. Arkadaşım Eşek şarkısı ile ritim çalışması yapıldı.

Şbt

ÇEDES Projesi Şubat ayı değeri olan 'Sabır' konusu ile ilgili öğrenciler ile birlikte pano hazırlandı.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz Miraç Kandili kapsamında kendi kandil simitlerini yaptılar. Minik elleri ile özenle hamurlarına şekil verdiler. Ailelere hediye etmek amacıyla paketlenip eve gönderildi.

Ock

Kaymakamımız Sn. Saltuk Buğrahan AÇIKBAŞ, Belediye Başkanı Hasan ŞEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban BALCI 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının yarıyıl  tatili nedeniyle okulumuzda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerimizin karne sevinçlerine ortak oldular.

Ock

İl Milli Eğitim Müdürümüz Necati Yener, Akıncılar İlkokulu'nu ziyaret etti. Okul binası ve çevresinde incelemelerde bulunan Yener, okulda yürütülen çalışmalar hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Balcı'dan bilgi aldı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenlendi.

Sınıflarımızda çeşitli etkinlikler yapıldı. 'Yeteneğini Göster, En Sevdiğini Paylaş, Komedi Saati Etkinliği' yapıldı. Konferans salonumuzda 'Sinema Etkinliği' düzenlendi. Atasözü Okuma Yarışması yapıldı.

Ock

Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında okulumuzda pano hazırlandı. Sınıflarda yapılan etkinliklerle öğrencilere bilgiler verildi. Enerji tasarrufunu anlatan resimler çizdirildi. Anasınıfı öğrencilerimiz de bilgilendirme kartları hazırladılar.

Ock

Hedef Sanat Ve Hedef Bilim Projesi kapsamında anasınıfı öğrencileri mor rengin oluşumunu deney etkinliğinde gözlemlediler. Mavi ve kırmızı rengin karışımı sonucunda mor rengi elde etmeleri çocukları heyecanlandırdı. Sonrasında 'Mor Balık' sanat etkinliği yapılarak, panoda sergilendi.

Ara

'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' kapsamında anasınıfı öğrencileri tarafından Kasım ve Aralık ayı projeleri yapıldı. Kasım ayı kapsamında ailelere tanıtım ve duyuru yapıldı, aile buluşmaları gerçekleştirildi. Aralık ayı kapsamında Etkileşimli Kitap Okuma Çalışmaları yapıldı.

Ara

Hedef Sanat Projesi ve Hedef Bilim Projesi kapsamında anasınıfı öğrencileri yeşil rengin oluşumunu fen (deney) etkinliği ile gözlemlediler. Sonrasında yeşil renk kavramını pekiştirmek amacıyla 'Yeşil Timsah' sanat etkinliği yapılıp, panoda sergilendi.

Ara

20.12.2023 Çarşamba Günü 6. ders saatinin Afet Farkındalık Saati olarak belirlenmesinden dolayı, sınıf öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere 'Okul Afet Farkındalık Eğitim Sunumu' izletildi. Çök-Kapan-Tutun uygulaması anlatıldı. Sonrasında öğrencilere 30 saniye boyunca Çök-Kapan-Tutun uygulaması yapıldı.

Ara

'3 Aralık Dünya Engelliler Günü' kapsamında, öğrencilerimize engelli bireyler hakkında farkındalık yaratmayı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca EBA sistemine yüklenen 'Buğday Tanesi' filmi sınıflarımızda izletildi.

Ara

Hedef Sanat Projesi kapsamında, Türkçe kitabında yer alan "Kuklalar Ve Biz" adlı metne hazırlık yapmak amacıyla aileler ile birlikte evde kullanılmayan ( çorap, düğme, ip gibi) atık malzemelerle kukla yapıldı. Sınıfta kuklalar konuşturuldu. Kültürümüzde yer alan Hacivat ile Karagöz oyununa değinildi.

Ara

Tutum, Yatırım Ve Türk Malları Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli Yerli Malı etkinlikleri yapıldı. Sınıflarda yapılan etkinliklerle, öğrencilerin getirdiği yiyeceklerle haftayı kutladılar.  Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şaban Balcı ve Şube Müdürümüz Şenel Coşkun yapılan etkinliklere katıldı.

Yerli Malı haftasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında Aralık ayı konuları olan 'Yardımseverlik ve Merhamet' değerleri ile ilgili broşür hazırlanıp, tüm sınıflara dağıtıldı. Öğrencilere konu ile ilgili bilgi verildi.