Mrt

21-26 Mart ‘Orman Haftası’ kapsamında okulumuz bahçesinde, Kaymakamımız Sn. Saltuk Buğrahan AÇIKBAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Şaban BALCI, Suşehri Orman Müdürlüğü Ekiplerinin katılımları ile fidan dikimi yapılmıştır.

Sınıflarımızda ormanların öneminden bahsedilmiş, çeşitli etkinlikler yapılarak pano oluşturulmuştur.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. Yıl dönümü okulumuzda kutlandı. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile nice adları bilinmeyen şehitlerimizi; güzel vatanımızı kurtaran ve bu inanç uğrunda can veren atalarımızı saygı ve rahmetle andık. Ruhları şad olsun.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yılı kutlandı. Özel eğitim öğrencilerimiz etkinlikler yaptılar, pano hazırladılar. Anasınıfı öğrencilerimiz de etkinliklerini yapıp, panoda sergilediler.

Mrt

Okulumuz konferans salonunda Kaymakamımız Sn. Saltuk Buğrahan AÇIKBAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Şaban BALCI katılımları ile 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında program düzenlenmiştir. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programı, İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması ve Bilgi Yarışmaları ile devam etmiştir. Daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilerek program sona erdi.

Okulumuzda panolar yapıldı, sınıflarımızda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında anasınıfı öğrencilerine günün anlam ve öneminden bahsedildi. Öğrenciler anneleri için çiçekler hazırladılar. Değerli öğretmenlerimiz de hediyelerini velilere verdiler.

Özel eğitim öğrencilerimiz anneleri için özel kartlar hazırladılar.

Sınıf öğretmenlerimiz de öğrencilere anneleri için çeşitli etkinlikler yaptırdılar.

Mrt

Yeşilay Haftası kapsamında anasınıfı öğrencilerine Yeşilay anlatıldı, videolar izletildi. Daha sonra etkinlik yapılıp, panoda sergilendi.

Mrt

Deprem Haftası (1-7 Mart) kapsamında sınıflarda çeşitli etkinlikler yapıldı. Deprem çantasında neler olacağından bahsedildi, daha sonra çocuklarla deprem çantası hazırlanıldı.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda personel tahliye tatbikatı yapılmıştır. Tatbikat sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

'Yeşilay varsa hayat var.'

1-7 Mart Yeşilay Haftası kutlama programı yapıldı.

Mrt

'Okulumda Sağlıklı Besleniyorum' projesi kapsamında Meyve Günü-Bugün Günlerden Portakal etkinliği yapıldı.

Şbt

Sıfır Atık Yarışması kapsamında ‘Atıktan Sanata İleri Dönüşüm’ olsun diyerek çocuklar eserler ortaya çıkardılar. Daha sonra yapılan eserler okulumuzda sergilendi.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerine güneş sistemini, içinde bulunan gezegenler olduğunu farklı etkinliklerle anlatıldı. Gezegen isimlerinden ve bazı özelliklerinden bahsedildi. Drama etkinliği yapılarak eğlenerek öğrenilmesi sağlandı. Sonrasında gezegenlerden oluşan taç yapıldı.

Şbt

Hedef Sanat Projesi kapsamında, Matematik dersinde çocuklara 'Simetri' kavramını anlatmak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla ip baskısı yapıldı.

Şbt

ÇEDES Projesi Şubat ayı değerimiz olan 'Sabır' konusu ile ilgili olarak broşür hazırlandı ve öğrencilere dağıtıldı.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerine ‘Sıcak-Soğuk’ ve ‘Kahverengi’ kavramlarını anlatmak, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla “Sıcak Çikolata Partisi” yapıldı. Çeşitli etkinliklerle öğrendiklerinin pekişmesine katkı sağlandı.