May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Türkiye Yüzyılı Marif Modeli Kılavuzuna ulaşmak için lütfen aşağıdaki dosyaya tıklayınız.

Ekm

Akıncılar İlkokulu 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 19.10.2023 Perşembe Günü saat 14.30'da okulumuz toplantı salonunda yapılacaktır.Tüm Velilerimizin katılımını önemle rica ederiz.

Ara

Metamfetamin ile Mücadele yerel eylem planı çerçevesinde Sağlık Bakanlığı taarafından hazırlanan kamu spotunu izlemek için lütfen tıklayınız

Sayın Velilerimiz:

2021/2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 27 Ekim Çarşamba günü saat 14:45'te  okulumuzda yapılacaktır.Toplantıya tüm velilerimizin katılımı önemle rica olunur,bilginize.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı, kültür yayınlarının tamamını dijital ortama taşıdı. Ücretsiz olarak sunulan "MEB Kültür Yayınları" adlı mobil uygulama ile Öğretmen Yazarlar, Dünya Klasikleri, Dünya Edebiyatı, Türk Dünyası, Türk Klasikleri, Türk Edebiyatı, Şark-İslam Klasikleri, Çocuk Yayınları ve Eğitim Yayınları Dizileri altında yayımlanan eserlerin tamamına erişilebiliyor.

MEB Kültür Yayınlarına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu okul öncesi ve ilkokul seviyesine göre kaynak kitaplar/çalışma defterleri ve soru örnekleri yayınlandı.

Kaynak kitap ve sorulara ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.

AKINCILAR İLKOKULU  2018-2019 KAMU HİZMET STANDARTLARI

Şbt

HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU PROJE TANITIM FİLMİNİ İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ

May

Okul Sağlığı resmi web sitesi için linke tıklayınız

Nis

Çanakkkale Savaşları  100. Yıl Etkinlikleri resmi web sitesi adresi için aşağıdaki linki tıklayınız.