Nis

Baharın gelişi ile etrafta uçuşan karahindiba çiçeğinden çocuklara bahsedildi, bahçedeki karahindiba çiçekleri çocuklara gösterildi. Sonrasında hepsi kendi karahindiba çiçeklerini minik parmaklarını kullanarak renklendirdiler.

Nis

Güzel havaların tadını çıkarmak isteyen anasınıfı öğrencileri hep birlikte dışarıda kuş cıvıltıları eşliğinde keyifli bir kahvaltı yaptılar.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı okulumuz koordinesinde düzenlenen programda büyük bir coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamımız Sn. Saltuk Buğrahan AÇIKBAŞ, Belediye Başkanı Murat SEVİNÇ ve İlçe Protokolü; 80. Yıl İlkokulu ve Akıncılar İlkokulu’nun birlikte hazırlamış olduğu bayram törenine katıldı. Törende öğrencilerimiz müzikli gösteriler, şiirler ve çeşitli yarışmalar ile bayramı kutladılar.

Nis

Anasınıfı A Şubesi ‘Haftanın Çocuğu Projesi’ ile aile katılım etkinlikleri kapsamında her hafta sınıfımıza bir velimizi misafir ettik. Çeşitli etkinlikleriyle sınıfımıza gelen velilerimiz çocuklarla verimli vakit geçirme fırsatı buldular ve çocukların etkinliklerdeki heyecanlarına ortak oldular. Uçurtma yapma,kurabiye yapma, çiçek dikme, yumurta boyama, waffle yapma gibi etkinliklerle çocukların farklı becerileri deneyimlemeleri sağlandı.

Nis

Anasınıfı öğrencileri geleneksel çocuk oyunları kapsamında “Yakar Top” oyununu öğrendiler. Oyunu keyifle oynadılar.

Nis

Ramazan Bayramı’nın ara tatile gelmesi sebebiyle anasınıfı öğrencilerimizle erken bayramlaşma yapıldı. Hazırlanan şeker panomuzda hatıra fotoğrafları çekildi. Ardından  bayram şekerleri çocuklara dağıtıldı.

Nis

Otizmin farkındayız, onların yanındayız.

Otizm eksiklik değil, farklılıktır.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel eğitim öğrencilerimiz ile birlikte pano hazırladık, etkinlikler yaptık. Farkındalığı arttırmak üzere bilgilendirmelerde bulunduk.

Nis

Anasınıfı öğrencileri  geleneksel çocuk oyunlarından “İstop” oyununu öğrendiler.  Havaların ısınmasıyla artan enerjilerini oyun yoluyla atmaları sağlandı.

Mrt

Anasınıfı öğrencilerine buğdayın ekmek olana kadar oluşan serüveninden bahsedildi. Daha sonra sınıfta hazırlanan ekmek hamuru ile minik eller kendi ekmeklerini yaptılar. Etrafı saran mis kokularla birlikte pişen ekmekler evlere gönderildi.

Mrt

25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Okulumuzun 2. ve 3. sınıfları İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyarete gidip, kitapları incelediler. Anasınıfı öğrencilerimiz sınıflarında etkinlik yaptılar. Okulumuz genelinde resim ve şiir yarışması yapıldı.

Mrt

21-26 Mart ‘Orman Haftası’ kapsamında okulumuz bahçesinde, Kaymakamımız Sn. Saltuk Buğrahan AÇIKBAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Şaban BALCI, Suşehri Orman Müdürlüğü Ekiplerinin katılımları ile fidan dikimi yapılmıştır.

Sınıflarımızda ormanların öneminden bahsedilmiş, çeşitli etkinlikler yapılarak pano oluşturulmuştur.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. Yıl dönümü okulumuzda kutlandı. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile nice adları bilinmeyen şehitlerimizi; güzel vatanımızı kurtaran ve bu inanç uğrunda can veren atalarımızı saygı ve rahmetle andık. Ruhları şad olsun.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yılı kutlandı. Özel eğitim öğrencilerimiz etkinlikler yaptılar, pano hazırladılar. Anasınıfı öğrencilerimiz de etkinliklerini yapıp, panoda sergilediler.

Mrt

Okulumuz konferans salonunda Kaymakamımız Sn. Saltuk Buğrahan AÇIKBAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Şaban BALCI katılımları ile 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında program düzenlenmiştir. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programı, İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması ve Bilgi Yarışmaları ile devam etmiştir. Daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilerek program sona erdi.

Okulumuzda panolar yapıldı, sınıflarımızda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında anasınıfı öğrencilerine günün anlam ve öneminden bahsedildi. Öğrenciler anneleri için çiçekler hazırladılar. Değerli öğretmenlerimiz de hediyelerini velilere verdiler.

Özel eğitim öğrencilerimiz anneleri için özel kartlar hazırladılar.

Sınıf öğretmenlerimiz de öğrencilere anneleri için çeşitli etkinlikler yaptırdılar.